Tatran, Eating Sports

20. julij, Koper 🎷 Letošnji JEFF bosta otvorili skupini TATRAN ( @tatranmusic )in EATING SPORTS. Rezervacija vstopnic ni možna. Vstopnice bodo na voljo na dan dogodka od 20.30 dalje v Atriju Pretorske palače. Dogodek sofinancirajo Mestna občina Koper, Luka Koper in Izraelsko veleposlaništvo
Klub študentov občine Koper na koprske ulice vrača JAZZ ETHNO FUNKY FESTIVAL – JEFF.
Letošnji JEFF bosta otvorili skupini TATRAN in EATING SPORTS.
 
TATRAN je instrumentalni trio, ki ga sestavljajo Tamuz Dekel, Dan Mayo in Offir Benjaminov ter je eden redkih melodičnih pojavov, ki spremenijo glasbeno igro. Veljajo za prelomno skupino na celotni glasbeni sceni Tel Aviva, saj prinašajo ritem in zvok, kakršnega še nismo slišali. Elegantno združujejo klasično strukturo kitare, basa in bobnov z novim pristopom h glasbi in zvoku. Izraelski trio neprestano širi meje inštrumentov in uporablja širok nabor efektov in zvočnih manipulacij, tako akustičnih kot elektronskih. Skupaj z dodelanimi kompozicijami in natančnim aranžmajem ustvarjajo orkestralno glasbeno izkušnjo, ki velja za domiselno in ekspresionistično, z globokimi vplivi post-rocka, modernega jazza in klasične glasbe.
 
𝗘𝗔𝗧𝗜𝗡𝗚 𝗦𝗣𝗢𝗥𝗧𝗦
Eating Sports plujejo po različnih žanrskih oceanih, vendar se v vsakem trenutku zavedajo, kje je njihova ladja. Vsakemu komadu lahko tako pikolovski lovci na izraze, ki predalčkamo glasbo, pripišemo več žanrskih listkov.
Zasedbo sestavljajo glasbeniki, ki se redno udejstvujejo na slovenski umetniški sceni in so prepoznavni tudi zaradi drugih projektov. Gonilna sila ritmične sekcije je Marek Fakuč, bobnar nekaterih vidnejših včasih bolj eksperimentalnih, drugič bolj plesnih zasedb, kot sta recimo Marta Fakuch in Etceteral. Na sočno podlago ritmov priležejo rifi, ki jih bratsko zverzirano servirata Anton Lorenzutti in Tilen Kravos, oba tudi člana zadnjih dveh Kombo zasedb Zlatka Kaučiča. Po načelu “samo preveč je dovolj” zvoke zasedbe v mašinerijo lovi Lan Štokelj Wu, ki s semplerji in elektronskimi vložki še dodatno zabeli glasbeno brozgo.