Dogodki

Prihajajoči dogodki

3. 8. 2023

SENTIDO PROJECT [SI] in TRIBIDABO [AT]

Na četrti večer bomo zajadrali v nekoliko bolj mirne vode. Nastopili bodo SENTIDO PROJECT, glasbeno-plesni projekt, ki v avtorskem ustvarjanju prepleta flamenko, jazz in elektroniko. Sledil bo trio TRIBIDABO iz Gradca, ki v svojem edinstvenem stilu združuje klasiko, jazz, tango, balkansko ljudsko glasbo in še bi lahko naštevali.

10. 8. 2023

PENTATRIO [IT] in PORTHOS [IT]

Sklepni večer bo živahno obarvan. Z avtorskimi skladbami, tako novejšimi kot starejšimi jazzovskimi standardi in izvrstno improvizacijo bodo prvi nastopili tržaški PENTATRIO. Letošnji JEFF bo zaokrožil rimski kantavtor PORTHOS s široko spremljevalno zasedbo, ki ga odlikujejo nemalokrat humorna besedila, razigrana progresivna podlaga in energičen nastop.

Pretekli dogodki

20. 7. 2023

FILAMENTS OF EXISTENCE [IT] in DARLA SMOKING [SI]
Rubriki JEFF Xperimental posvečamo tretji večer.
Prisluhnili bomo tržaškemu duu FILAMENTS OF EXISTENCE, ki preigrava avtorski sodobni jazz z elementi rocka, elektronike in improvizacij, ter slovenskemu dvojcu DARLA SMOKING, ki z obdelanimi sempli narave, konstantnimi ritmi bobnov in modularnimi sintesajzerji ustvarja svoj, onkraj žanrski svet.

13. 7. 2023

Filmska projekcija: THE HOLY MOUNTAIN (1973)

Drugi večer bo posvečen filmu. Ogledali si bomo surrealistično mojstrovino čilskega filmarja Alejandra Jodorowskyga z naslovom THE HOLY MOUNTAIN iz psihedeličnega leta 1973.

6. 7. 2023

Katalena

~ četrtek, 6. julij 2023, 19:30, vrt Pokrajinskega muzeja Koper
Na prvem večeru jubilejne edicije festivala bo nastopila “JEFF klasika” – šestčlanska zasedba KATALENA!
KATALENA svoj navdih črpa iz zapuščine slovenskih ljudskih pesmi, ki jih prilagaja in izvaja v skladu s svojo unikatno estetiko.

11. 8. 2022

Nemeček, Nina Virant in ansambel za preužitek

Vstopnice bodo na voljo na dan dogodka od 20.30 dalje.
Cene vstopnic:
Člani KŠOK-a: 5 €
Ostali: 10 €
Vljudno vabljeni na zadnji letošnji večer festivala JEFF.
Organizator dogodka je Klub študentov občine Koper.

4. 8. 2022

The Stroj

Glasbeni kolektiv The Stroj je iz Laškega prvič zarohnel daljnega leta 1997, ko ga je v luči vizije neodvisnega tolkalskega kolektiva, ki bo svoj ustvarjalni zagon izrazil skozi zvočni stroj iz odpadega materiala prvič zagnal Primož Oberžan.

4. 8. 2022

Otvoritev razstave • FREIGHTLINE 1 @ Skladišče Libertas

Umetnik mlajše generacije Petja Kocet se na svoji prvi samostojni razstavi z naslovom Freightline I. predstavlja z raznolikim in dinamičnim naborom – povečini slikarskih – del, nastalih v preteklem letu.

21. 7. 2022

Abel Marton Nagy’s Cosmos Band

Mlad dunajski punkrocker, preoblečen v jazzovskega skladatelja, zbere vse svoje jazzovsko izobražene prijatelje, da bi s svojo glasbo vsak prostor razgibali do onemoglosti. To je Abel Marton Nagy in njegov Cosmos Band, ki vas ponese v čudaško celoto, prepleteno z anime tematskimi melodijami, funky ritmi, pornografskimi solažami saksofona, metalskimi riffi in še marsičem. 

14. 7. 2022

Lijev sejem gramofonskih plošč

Pridružite se nam na Lijevem sejmu gramofonskih plošč z Biradiski in legendarnim Romanom Pavlinom! 🎵

7. 7. 2022

Tatran, Eating Sports

🎷 Letošnji JEFF bosta otvorili skupini TATRAN ( @tatranmusic ) in EATING SPORTS.
Rezervacija vstopnic ni možna.
Vstopnice bodo na voljo na dan dogodka od 20.30 dalje v Atriju Pretorske palače.
Dogodek sofinancirajo Mestna občina Koper, Luka Koper in Izraelsko veleposlaništvo.