Kako začeti podjetje za načrtovanje porok?

»Če želite biti uspešni v tem poslu, morate ostati mirni in se zavedati, da poročna nuja ni vaša nuja. Ne moreš delati stresa zaradi sebe, ker to ni tvoj dan,« pravi Kaden Dean, lastnik podjetja An Affair to Remember in načrtovalec porok.

1. korak: Izberite vrsto poročnega podjetja, ki ga želite začeti, in ime

Preden lahko naredite veliko drugega, se morate odločiti, kakšne storitve želite, da bi vaše podjetje za načrtovanje poroke ponujalo. Načrtovalci porok lahko ponujajo vse vrste različnih storitev, vi pa morate izbrati tiste, ki jih boste ponudili, preden se lotite bistvenega načrtovanja in vzpostavitve vašega podjetja. Med tem korakom morate izbrati tudi ime podjetja in pri državnem sekretarju za vire preveriti, ali je želeno ime na voljo. To lahko običajno storite s spletno bazo podatkov na njihovem spletnem mestu.

2. korak: Izberite poslovni subjekt

Naslednji korak pri zagonu podjetja za načrtovanje poroke je odločitev, kako boste strukturirali svoje podjetje za pravne in davčne namene. Verjetno boste želeli izbrati poslovni subjekt, ki vas osebno ščiti pred kakršnimi koli pravnimi posledicami, s katerimi se lahko sooči vaše podjetje za načrtovanje poroke. Odlična možnost za to bi bila, da za svoj poslovni subjekt izberete družbo z omejeno odgovornostjo (LLC). LLC je registrirano podjetje, v katerem lastniki niso osebno odgovorni za dolgove ali obveznosti podjetja. Izberete lahko tudi družbo z omejeno odgovornostjo, če želite imeti poslovnega partnerja, vendar vam lahko nudi zaščito, ki vam jo lahko ponudi LLC. Ko izberete poslovni subjekt, lahko preidete na 3. korak, ki je pisanje vašega poslovnega načrta.

Prav tako boste želeli registrirati podjetje pri državi, ko se odločite za subjekt in ime. Zdaj bi bil pravi čas, da se posvetujete s poslovnim odvetnikom, ki je seznanjen z vašo vrsto poslovanja, ki vam lahko pomaga zagotoviti, da je vse v redu in da ne zamudite nobenih korakov. Ta oseba vam lahko tudi pomaga izbrati, kateri poslovni subjekt je najboljši za vaš posel načrtovanja poroke.

3. korak: Napišite podroben poslovni načrt

Če začenjate podjetje za načrtovanje poroke, upajmo, da ste že dober načrtovalec in ta korak bi vam moral biti naraven. Preden lahko začnete s poslovanjem, morate napisati poslovni načrt. Za lažji postopek lahko uporabite predlogo poslovnega načrta ali programsko opremo za poslovni načrt, vendar morate vanj vključiti nekaj posebnih stvari, ne glede na to, kako jih napišete.

V načrt morate vključiti povzetek svojega poslovanja, pa tudi analizo trga, podroben seznam izdelkov in storitev, ki jih boste ponujali, svoj trženjski in prodajni načrt, finančni načrt in projekcije in še več. Pomislite na svoj poslovni načrt za načrt, ki vas bo vodil skozi zgodnje faze gradnje vašega podjetja in ustvarjanja dobička.

Vaš poslovni načrt mora vključevati tudi nekatere prodajalce in vsa druga podjetja, s katerimi nameravate sodelovati. V prvem letu začetka svojega poslovanja se je Kaden Dean osredotočila na razvoj tovrstnih odnosov. »Prvo leto je bilo zahtevno, a sem se nekaj časa predstavila lokalnim prodajalcem porok, da sem lahko našla ljudi, ki bi jih priporočala in s katerimi bi sodelovala. Postavil sem temelje za svoje podjetje in se uveljavil.”

4. korak: pridobite EIN

Če nameravate najeti zaposlene za pomoč pri vodenju vašega podjetja za načrtovanje porok, boste morali pridobiti EIN, znan tudi kot identifikacijska številka delodajalca. Vendar, tudi če je vaše podjetje trenutno razstava za eno osebo, boste verjetno želeli pridobiti identifikacijsko številko delodajalca za vaše podjetje, da si boste olajšali stvari v nadaljevanju. Dobra novica je, da je dokaj enostavno zaprositi za identifikacijsko številko delodajalca in se lahko prijavite na spletu prek spletnega mesta IRS in jo dobite v nekaj minutah.

EIN ima številne prednosti in je lahko izjemno koristen za vaše podjetje. Pomaga vam lahko, ko pride čas za vložitev poslovnih davkov, pridobite poslovno kreditno kartico, odprete poslovni bančni račun ali katere koli druge poslovne potrebe.

5. korak: Pridobite poslovni bančni račun in poslovno kreditno kartico

Zdaj, ko imate EIN, boste to številko uporabili pri prijavi za odprtje poslovnega bančnega računa in poslovne kreditne kartice. Ta naslednji korak pri zagonu podjetja za načrtovanje poroke je ključnega pomena, saj boste želeli, da vaše poslovne finance ostanejo ločene od osebnih financ. Ko še vedno delate na vzpostavitvi svojega podjetja za načrtovanje poroke, boste morda delali iz svoje hiše kot domače podjetje ali pa boste morda imeli majhno trgovino. Kakorkoli že, verjetno boste želeli porabiti za nekaj okrasja ali vsaj za nekatere izdelke za trženje, za to pa boste verjetno želeli kreditno kartico.

Popolnoma ločeno poslovne finance od osebnih financ bo ogromno, ko bo prišel čas za vložitev davkov, in vam bo pomagalo povečati tudi vašo poslovno kreditno oceno.

6. korak: Pridobite vsa potrebna sredstva

Naslednji korak pri ustanovitvi podjetja za načrtovanje poroke? Financiranje vašega novega podviga. Zagonski stroški, povezani z odprtjem podjetja za načrtovanje poroke, ne smejo biti previsoki, še posebej, če delate doma ali v drugem poslovnem prostoru. Vendar pa boste še vedno imeli nekaj vnaprejšnjih stroškov, za katere morda ne boste imeli prihrankov. V tem primeru je to čas, ko boste morda morali delati na pridobivanju poslovnega posojila ali druge možnosti financiranja.

In ker že imate odličen poslovni načrt, ga lahko uporabite, da potencialnim vlagateljem ali posojilodajalcem pokažete, da imate dobro premišljen posel in načrt za hitro ustvarjanje dobička. Seveda pridobiti posojilo kot nov posel ni vedno enostavno. Če se vam zdi, da so vaše možnosti omejene, se lahko obrnete na 0-odstotno poslovno kreditno kartico APR kot nekakšno brezobrestno posojilo. S to vrsto kreditne kartice ne boste plačali obresti na preostanek, ki ga prenesete za čas trajanja uvodne ponudbe (to bo odvisno od kartice, vendar bo največ 12 mesecev). Prepričajte se le, da imate načrt za poplačilo svojega stanja do konca tega uvodnega obdobja, ko bo nastavljen spremenljivi APR, sicer to ne bo najučinkovitejše orodje za financiranje.

7. korak: Tržite svoje storitve in začnite poslovati

Ko je vaše podjetje za načrtovanje poroke vzpostavljeno in imate pripravljene storitve, ki jih ponujate, jih lahko začnete tržiti in upamo, da začnete z novim poslom. Razmislite o trženju na sejmih in v vseh poročnih butikih na vašem območju ali vzpostavite odnose s poročnimi prizorišči, da bi našli stranke. Ko dobite svojo prvo stranko, se odpravite na dirke in se lahko popolnoma zamislite v poslu.

Neveste in ženini, s katerimi delate, vam bodo hvaležni za vaše storitve in lahko jim pomagate, da bo njihov poseben dan čim bolj brez stresa.

“Najem načrtovalca je tako pomemben za vaš velik dan,” pravi Kaden Dean. Zadnja stvar, ki jo potrebuje nevesta, je, da se pojavi nekdo drug, ki bo poskrbel za podrobnosti: »Zaupajo mi. Ko me najameš, me dobiš. Nikoli nisem zamudil poroke.”

In ne pozabite, da lahko zadovoljne stranke zagotovijo napotitve in trženje od ust do ust, ki vam lahko dajo spodbudo, ki jo potrebuje.