Corte di Lunas

Corte di Lunas je italijanski renesančni folk rock bend, ustanovljen leta 2009 v Furlaniji-Julijski krajini, regiji severovzhodne Italije. Vpliv rocka lahko slišimo že v prvem albumu “Plaudite ‘si più forte”, izdanem leta 2010. Od takrat se je zvok skupine postopoma razvil v folk in reinassance rock zahvaljujoč melodičnemu glasu Giordane in zapletenejšim priredbam. Z drugim delom »Ritual«, izdano leta 2012, je zasedba pričela igrati svojo glasbo na nekaterih italijanskih folk in keltskih festivalih.
Corte Di Lunas vas bodo vodili na glasbeno popotovanje po irskih pokrajinah, raziskovali zvok, tradicije in nedvomno navdušili prav vsakega izmed vas.Giordana – Vokal, tolkala
Martina – Hurdy-gurdy
Riccardo – bobni, tolkala
David – Bouzouki
Nicolas – Kitare
Maria Teresa – Flavta
Massimo – Bas kitara

Wooden legs
Wooden Legs je irska glasbena skupina, ki jo oblikuje pet glasbenikov s sedežem v Trstu v Italiji z več kot 10-letnimi izkušnjami na evropskih odrih. Njihov repertoar sega od tradicionalnih balad do izvirnih kompozicij, ki združujejo folk atmosfero z nepričakovanim zvokom.
Skupino iz leta 2017 z novo postavo zdaj odlikujejo močni ritmi in bolj agresiven zvok, kar je značilno pri ustvarjanju “Ekstremne irske muzike”. Vendar pa je skupina še vedno zvesta odkrivanju tradicionalnih irskih instrumentalnih napevov in balad.
Pred kratkim so izdali tretji studijski album “Animali”, ki predstavlja sintezo njihovega glasbenega potovanja zadnjih nekaj let.
Giovanni Settimo: Vokal, kitara
Alice Porro: Flavte, kositrna piščalka
Sebastiano Frattini: Gusle
Michele Blasina: bas kitara
Anselmo Luisi: Vokal, Bodhran, Bobni, tolkala

Samuel Blues & Miha Erič
Samuel Blues je mlad, vsestransko nadarjen umetnik.
Glasbenik, ki prihaja iz okolice Jesenic z vokalom in slide kitaro nastopa sam, preigrava avtorske pesmi, delta-blues, grunge in težje ritme.
Velja za enega najbolj virtuoznih, edinstvenih in nadarjenih glasbenikov v mlajših sferah slovenske glasbene scene.
Miha Erič je prav tako mlad in vsestransko nadarjen glasbenik, umetnik in virtuoz na ustni harmoniki.
Glasbenika svojo odrsko prezenco upravičita skozi prizmo prodornih ritmov, prepletajočih se akordov ter tonskih krikov suverenih, surovih in udarnih orglic v blues rock maniri. Če orglice nikoli ne utihnejo in če se ritem noge s slide kitaro in reskavim glasom ne ustavi, gre zagotovo za bluesovski duet, ki ga sestavljata Samuel Blues in Miha Erič.
Samuel Blues – vokal, slide kitara, tolkala
Miha Erič – ustna harmonika

BorZ

BorZ, afrobeat-funk-blues projekt bobnarja Bora Zakonjška, razvija glasbo, ki v slovenskemu prostoru predstavlja svežino in se počasi odpira širšemu občinstvu. Zasedba, sestavljena iz glasbenikov, ki prihajajo iz mnogoterih glasbenih svetov, se trudi v živo predstaviti glasbo trenutka in se prepušča spontanim momentom in občutkom, kjer prostor in čas dobita novo dimenzijo.Bor Zakonjšek – bobniJasna Kmetec – saksofonJulijan Erič – električna kitaraAljoša Struga – bas kitara

Pijammies

Pijammies je brez dvoma eno najslajših domačih odkritij zadnjih let. Ta svobodomiselna, širokogledna in predvsem izredno energična glasbena zasedba stremi k stilski neobremenjenosti in čim bolj prostemu izražanju. Fantje preigravajo fuzijo jazza, funka in fusiona, ki se napaja tako pri legendarnih Weather Report kot pri aktualnih Snarky Puppy. Spretnosti klasično in jazzovsko izobraženih glasbenikov se odražajo v izčiščenih kompozicijah, svežemu pristopu, zlasti pa neomajnemu raziskovanju. Eklektičnost in izjemna ritmičnost benda vas bosta pustili odprtih ust ali pa zazibali v plesni korak.

Vid Šketa – trobenta
Tadej Šepec – saksofon
Mark Žakelj – električna kitara

Blaž Avsenik – klaviature
Jošt Lampret – bas
Gaj Bostič – bobni