Kako prodati digitalni planer?

Niša digitalnih izdelkov raste vsak dan. Od spletnih tečajev do e-knjig, natisnjenih dokumentov do načrtovalcev, obstajajo digitalni izdelki za kateri koli namen in vsako osebo. Digitalni izdelek je vse, kar plačate za dostop do spleta in vse več ljudi digitalne izdelke uporablja v svojem vsakdanjem življenju.

Vzemite na primer digitalne načrtovalce. Ne veste, kaj je to? Preprosto je: digitalni načrtovalec ima videz in občutek papirnega načrtovalca, vendar je vse digitalno. Načrtovalnik lahko hranite s seboj na iPadu ali tabličnem računalniku in ga vzamete s seboj kamor koli greste, tako kot bi s papirnatim načrtovalnikom.

Digitalni planerji so na voljo v vseh oblikah, od planerja s koledarjem do planerja brez enega do praznih strani, kot je dnevnik ali zvezek, do tistih, ki imajo na sebi načrte ali slike. Tako kot papirnati planerji, obstajajo digitalni planerji, ki ustrezajo vsem namenom in osebnostim.

Ker vsi preživimo vse več svojega časa na spletu, se bolj izkušeni podjetniki preživljajo z oblikovanjem in prodajo svojih edinstvenih digitalnih izdelkov. Obstajajo ogromni trgi za te izdelke in digitalni načrtovalci so v vročem povpraševanju za vse, ki želijo zaslužiti pasivni dohodek.

Zakaj uporabljati digitalni planer in ne papirnatega?

Razmislite o tem: kdo ne bi želel imeti vseh svojih sestankov in sestankov na voljo na dosegu roke v varni obliki, ki je preprosta za uporabo? Svoj papirnati planer bi zlahka pustili doma ali v pisarni ali celo v kavarni, da bi jih lahko kdo pobral in pobrskal!

Zagotovo pa svojega tabličnega računalnika ne boste pustili in tudi če ste ga, verjetno imate geslo za dostop do njega. Vsakdo potrebuje svojo zasebnost in diskrecijo, ne glede na to, ali se pogovarjate za službo v konkurenčnem podjetju ali se dogovorite za posvet s svojim zdravnikom, nihče drug ne rabi poznati vašega posla razen vas!

Digitalni načrtovalci vam bodo zagotovili to zasebnost.

Korak 1: Začnite s pripravo svoje ideje

Izberite nišo, ki vas zanima in vas navdušuje. Lahko je kar koli iz šolske teme ali vašega podjetja. Ne pozabite, da ni pravilnih ali napačnih odgovorov, ko gre za ustvarjalnost. Prepričajte se, da delate nekaj, kar odraža vaš edinstven slog.

Začnite načrtovati svoj digitalni načrtovalnik tako, da:

Oris strani – kaj želite vključiti? Ali želite, da so koledarji ali ne? Bi radi samo prazne strani? Kakšne barve bi želeli, da so? V kakšnem vrstnem redu se bodo pojavili?

Raziskovanje – Ko zapišete nekaj idej o svojem digitalnem načrtovalcu, da boste korak naprej, poiščite navdih z raziskovanjem izdelkov vašega konkurenta. Bodite pozorni na tisto, česar ne vidite. Kaj bi lahko naredili, da bi izboljšali njihovo zasnovo?

Skiciranje strani – To je zabaven del za ustvarjalne in vizualne tipe. Narišite ga ročno ali s programom za digitalno skiciranje, da začnete oblikovati videz in občutek vašega digitalnega načrtovalca.

Korak 2: Izbira pravega oblikovalskega programa

Zdaj je čas, ko dejansko začnete svojo idejo digitalnega načrtovalca digitalizirati;) Če želite to narediti, boste morali izbrati, kateri program želite uporabiti za ustvarjanje mojstrovine digitalnega načrtovalca. Za vas bom dal nekaj predlogov, vendar upoštevajte, da če izberete drug program, je ključnega pomena, da vam vaš oblikovalski program omogoča ustvarjanje hiperpovezav. Uporaba hiperpovezav vam bo prihranila veliko časa, brez njih pa skoraj ne pride do namena digitalnega načrtovalca! Ko imate hiperpovezave, lahko preprosto kliknete nanjo, da vas popeljejo do cilja, namesto da se najprej pomikate po kopici strani.

Keynote App – brezplačna Applova aplikacija, združljiva z vsemi napravami Apple

Microsoftov PowerPoint – ta program običajno prihaja s paketi Microsoft Office za namizne računalnike, zdaj pa lahko dobite različico, ki deluje tudi na tablicah in mobilnih telefonih.

Google Slides – brezplačen Googlov program, združljiv z vsemi napravami.

Adobe InDesign – Cadillac oblikovalskih aplikacij, ta je na voljo za 20,99 USD/mesec, vendar lahko uporabite tudi njihovo 30-dnevno brezplačno preskusno različico, da preverite, ali je vredna cene.

Korak 3: Iskanje najboljše platforme za prodajo vašega digitalnega načrtovalca

Zdaj, ko ste ustvarili svoj digitalni načrtovalnik, je čas, da ga prodate! Če želite doseči ljudi, boste morali najti platformo za gostovanje in prodajo svojega ustvarjanja. Osebno menim, da je Etsy odlična platforma za začetek. Nima vnaprejšnjih pristojbin, kot nalašč za nove oblikovalce.