25 načinov za začetek podjetja brez denarja

Ne glede na to, ali želite ustanoviti poslovni imperij ali samo zaslužiti nekaj dodatnega denarja ob strani, je poceni domače podjetje odličen kraj za začetek.

Toda kako lahko začnete podjetje brez denarja?

Katera podjetja so najboljša za začetek od doma?

Ali potrebujete denar za začetek podjetja?

Katera mala podjetja je najbolje začeti v času recesije?

Z minimalnimi začetnimi stroški ali stalnimi režijskimi stroški obstaja veliko načinov za začetek podjetja brez denarja. Tukaj je nekaj priložnosti za nadobudne podjetnike, s katerimi lahko začnejo.

1 Dostava hrane – Ne glede na to, ali gre za dostavo vsakodnevnih nujnih potrebščin v času koronavirusa ali za zadovoljevanje uživanja polnočnih množic, je dostava hrane ogromen trg. Oglašujte svojo storitev prek družbenih medijev za brezplačno lokalno promocijo.

2 Spletna trgovina – spletna prodaja je odličen način, da vaš izdelek pripeljete do strank z minimalnimi stroški za vas. Nastavite svojo trgovino na eBayu za manj kot 20 £ na mesec.

3 Darilne košare – Ustvarite darilne košare, polnjene s sladkarijami, kot so piškoti in marmelade. Z dobro predstavitvijo se prodajajo za veliko več, kot je vrednost vključenih artiklov.

4 Dropshipping – Dropshipperji prodajajo na spletu, vendar nikoli ne obravnavajo zalog. Prodajate izdelke na spletu, vendar veletrgovec dejansko pošlje izdelek kupcu.

5 Najemite stvari – vložite v nekaj, kar ljudje želijo najeti, in pustite, da izdelek opravi trdo delo namesto vas. Kaj boste izbrali? Poskočen grad? Prevleke za poročne stole? Foto kabina?

6 Zaslužite z umetnostjo in obrtjo – Ne glede na to, ali ste grd pletilec ali navdihnjena ilustratorka, vam lahko vaše spretne stvaritve prinesejo denar. Spletne trgovine, kot je Etsy, so specializirane za spletno prodajo za neodvisne umetnike.

7 Stock Photography – Če imate oko za fotografijo in kakovosten fotoaparat, lahko povečate dohodek s prodajo svojih najboljših posnetkov spletnim mestom za zalogo fotografij. Shutterstock je odličen kraj za začetek.

8 Popravila oblačil – Če ste spretni z iglo, ponudite popravilo oblačil. Promovirajte se kot okolju prijazno alternativo odmetavanju oblačil in povečajte gibanje proti hitri modi.

9 Poslikava obraza – Ali vam zaradi čudovitega poslikave obraza zavidajo vaši prijatelji na noč čarovnic? Lahko ga spremenite v svoje podjetje. Poslikava obraza na družinskih dogodkih in otroških zabavah je vedno priljubljena.

10 Osebni trener – Uporabite svojo ljubezen do telesne pripravljenosti, da pomagate drugim doseči svoje cilje. Če želite postati osebni trener, boste potrebovali zavarovanje javne odgovornosti, nagrado za prvo pomoč in veliko energije.

11 Učite fitnes tečajev – tečaji fitnesa so zelo priljubljeni. Od vodne aerobike do Zumba-cise je na voljo cela abeceda možnosti za ohranjanje kondicije za poučevanje.

12 Selitev in dostava – če imate kombi (in pravo zavarovanje), lahko zaslužite s svojimi mišicami. Ljudje vedno potrebujejo zbiranje pohištva, pomoč pri selitvi, dostavo.

13 Čistilno podjetje – zaposleni delavci želijo domov v čist in urejen dom, zato je povpraševanje po čistilih veliko. Za minimalne stroške uporabite lastna čistilna sredstva stranke. Preberite naš vodnik o tem, kako začeti čistilno podjetje.

14 Likanje in pranje perila – Življenje je prekratko, da bi sami likali! Pomagajte strankam, da se počutijo pritisnjene, ne pod stresom, tako da jim vzamete perilo in ga vrnete zlikano in zloženo.

15 Vrtnarjenje in urejanje okolice – Imate zelene prste? Plevenje, košnja in sajenje so vse naloge, ki jih bodo ljudje z veseljem prenesli na nekoga drugega.

16 Močni mojster – lahka roka pri DIY? Niso vsi. Ljudje bodo z veseljem plačali, da nekdo drug obesi njihove slike, postavi police in na steno pritrdi njihov novi televizor z ravnim zaslonom.

17 Pomočnik za socialne medije – Pomagajte zaposlenim lastnikom podjetij, da ostanejo na vrhu svojih družbenih medijev, tako da jih upravljate namesto njih. Zaračunajte mesečno zavarovalnico ali po pošti.

18 Poštni letaki – ponudba za dostavo letakov za lokalna podjetja. Zaračunajte jih na 1000 dostavljenih letakov. Dostavo opravite sami ali si zagotovite nizkocenovno osebje, kot so študenti.

19 Pisanje besedil in vsebina – Če se znajdete z besedami, ponudite pisanje vsebine spletnega mesta in blogov za podjetja. Nastavite spletno mesto za predstavitev svojih veščin.

20 Pohodni in kolesarski ogledi – Če imate radi lokalno zgodovino, ponudite vodene oglede za turiste. Za plačilo delite vpogled v zgodovino svojega območja.

21 Grafično oblikovanje – aplikacije, kot je Canva, pomenijo, da vam ni treba oblikovati iz nič, da bi ustvarili profesionalne rezultate. Uporabite predloge za ustvarjanje modelov za letake, vizitke in družbene medije.

22 Načrtovanje dogodkov in zabav – kot nalašč, če imate naravno sposobnost za organizacijo. Ponudite svoje storitve pri organizaciji poslovnih dogodkov, zasebnih zabav in celo porok.

23 Poroke/zabave – vsi radi zapustijo dogodek s priboljškom za s seboj. Ustvarite poročne uslug, vrečke za zabave ali sladkarije, ki jih organizatorji dogodkov podarijo gostom.

24 Oblikovanje spletnih strani – Če imate dobro računalniško znanje in željo po oblikovanju, uporabite programsko opremo, kot je Wix, za ustvarjanje profesionalnih spletnih mest za mala podjetja.

25 Sprehajanje psov – Če imate radi pasje druženje in oddih na prostem, združite oboje tako, da ponudite storitev sprehajanja psov za ljudi, ki tega ne zmorejo sami.