6 nasvetov za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja

Najbolj obremenjen čas v življenju je, ko so otroci majhni, delovno življenje je zasedeno in vaša kariera raste, vaš prosti čas pa je poln hobijev. Na Finskem temu pravimo »leta hitenja«. Leta z majhnimi otroki so za zaposlene starše res nagrajujoča, a tudi zahtevna. Kako lahko podpremo starše v njihovem najbolj obremenjenem času v življenju?

Delam v marketinški ekipi Valamisa in imam dve čudoviti hčerki. Ker je materinski dan tik pred vrati na Finskem, v Nemčiji in ZDA, sem nehal razmišljati o starševstvu, zlasti materinstvu, in o tem, kako najbolje združiti delo in družinsko življenje.

Opazovanje in podpiranje rasti otrok je edinstven čas. Starševstvo pomeni brezpogojno ljubezen; Družina je kot lastna ekipa, ki je vedno na vaši strani, tudi če vam lahko včasih preizkuša živce.

Kadar imajo matere in očetje veliko vlogo doma in na delovnem mestu, je lahko uravnovešanje teh dveh vidikov življenja izziv, vendar je vsekakor mogoče.

Tuomas Kurttila, varuh človekovih pravic za otroke na Finskem, si prizadeva za izboljšanje blaginje družin. Ugotovil je, da je 40 odstotkov mater zaskrbljenih zaradi svojih sposobnosti obvladovanja. Piše, da so pomemben razlog za to izzivi, s katerimi se soočajo matere pri usklajevanju družinskega življenja s službenimi obveznostmi. Kot dejavnike, s katerimi se soočajo skoraj vsi starši majhnih otrok, se navajajo tudi gospodinjske obveznosti in pomanjkanje spanja. Kako lahko potem podpremo starše v njihovem najbolj obremenjenem času v življenju in jim tudi pomagamo, da so uspešni v službi in doma?

Delo je lahko vir starševstva in obratno

Delo lahko zmanjša starševske skrbi in stres, če sta delo in družinsko življenje v ravnovesju, delo lahko ublaži stres, pravi Kurttila. Če je usklajevanje službe in družine uspešno, pravi Kurttila. Osebno sem opazil, da ko sta moje delo in družinsko življenje v ravnovesju, sem lahko boljši delavec v pisarni in boljši starš doma.

Kako fleksibilen je delodajalec do staršev v delovni skupnosti, ima velik vpliv tudi na ravnotežje med družino in delom. Ko imam občutek, da je pri delodajalcu fleksibilnost in razumevanje, je lažje nadaljevati vsakdanje življenje.

Fleksibilni delovni čas in možnost dela na daljavo sta močno pozitivno vplivala na moje vsakdanje življenje. Ko gre moja prvorojenka ob torkih ob desetih v šolo, zjutraj delam na daljavo ali pa izkoristim svoj prilagodljiv delovni čas, da jo varno spravim v šolo. Podobno sem to uporabil pri več obiskih otroškega zdravnika in drugih pomembnih sestankih. Zdi se, da obstaja podpora in razumevanje, ko je to potrebno. Tudi v naši pisarni vsake toliko zaposleni pripeljejo svoje otroke v službo.

Poleg tega se lahko, ko je delovnik končan, odklopim od svojih službenih misli, na primer tako, da se z otroki odpravim na plavanje ali kolesarjenje. Doma se pri vzgoji otrok srečujemo z različnimi radostmi in izzivi kot v službi. Razlika med obema skupnostma se lahko uravnoteži, kar vam daje moč.

Spremljajte svoje počutje

Vredno je opazovati svoje počutje. Dandanes lahko z različnimi napravami in aplikacijami spremljamo, kako dobro se ponoči okrevamo od vsakodnevnega stresa, posledično pa lahko poskušamo izboljšati kakovost spanca, vadbo ali prehranjevalne navade. Na primer, študija First Beat mi je zagotovila dragocene informacije o mojem lastnem okrevanju srčnega utripa in letos bom razmislil o tem, da bi jo ponovno naročil pri naši spletni storitvi LaaS. Glavna ideja storitve LaaS (Leadership as a Service) je, da lahko zaposleni zahtevajo (nadzorne) storitve za podporo njihovemu delu, ko menijo, da jih potrebujejo.

Starševstvo in stalno učenje

Starševstvo samo po sebi je nenehno učenje. Če ne vsak dan, vsaj tedensko, se starši naučijo novih stvari, s katerimi se še niso soočili, včasih sprejemajo dobre odločitve, včasih pa odločitve, iz katerih se lahko učijo. Učenje o starševstvu majhnih otrok je pogosto povezano z učenjem osnovnih potreb, kot so varnost, prehrana in spanje. Pri starejših otrocih jih naučite odgovornosti, ne da bi preveč omejovali svobodo in neodvisnost.

Nenehno razvijanje lastnih veščin v poklicnem življenju je predpogoj za vsako panogo. Ko se starš vrača s starševskega dopusta nazaj na delo, je pomembno, da ima možnost, da zlahka posodobi svoje znanje. Učenje je lahko usmerjeno v delodajalca ali zaposlenega, vendar je glavna stvar zagotoviti vire: čas, ustrezne materiale in pravo okolje. Mikroučenje, kar pomeni preučevanje majhnih koščkov informacij naenkrat, je ena uporabna metoda za učenje v našem zaposlenem starševskem in delovnem življenju.

Kako združiti delo in družinsko življenje?

Za nasvete za združevanje službe in družine sem povprašal od kolegov in prijateljev, nekaj pa sem prišel iz lastnih izkušenj. Spodaj je povzetek najboljših nasvetov za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja, ki so po mojem mnenju koristni za vso družino.

Načrtujte in predvidevajte. Ena družina ima družinsko »nadzorno tablo«, kjer vsako nedeljo označujejo dogodke in urnike prihajajočega tedna: šolska sporočila, delovni urnik staršev, vrtec, hobije in druge dejavnosti. Vnaprej je načrtovan tudi jedilnik za teden. Matriarh te družine sanja, da bi “nadzorno ploščo” prestavil v elektronsko obliko, tako da bo dostopna vsem s pametnim telefonom.

Vsi sodelujejo. Vsak družinski član lahko sodeluje pri različnih gospodinjskih opravilih glede na svojo starost. Igralni otrok (1-4 leta) lahko pomaga pospraviti svoje igrače, predšolski (4-6 let) pomaga v kuhinji, šoloobvezni (7+ let) pa poskrbi za svoje lastnine in dejavnosti. Če delate stvari kot družina, lahko vse aktivirate, da raziščejo nove vrste hobijev in veščin.

Pozabi na popolnost. Ni nujno, da je vse popolno in včasih je dovolj dobro narediti manj. Poskusite biti prijazni do sebe, ker nihče ni popoln; če nimate energije za tek ali sesanje, počivajte danes in poskusite znova jutri. Delo se doma in na delovnem mestu nikoli ne konča, zato dajte prednost nalogam, najprej opravite najpomembnejšo nalogo, nato pa ostalo, ko imate še čas. Prav tako se poskušajte izogniti primerjanju z drugimi starši ali družinami, saj nihče drug ni podoben vam ali vaši družini, niti ne delujejo na popolnoma enak način kot vaša.

Izkoristite razpoložljivo pomoč in podporo. Uživajte v vse pomoči in podpori, ki je na voljo, ter izkoristite tudi ugodnosti, ki jih ponujata vaš delodajalec in družba, kot so fleksibilen delovni čas, možnosti dela na daljavo, krajši delovni čas ali delni dopust za nego otroka. Ni vam treba narediti vsega sami. Imam izjemno srečo, saj moji starši živijo v bližini. So neprecenljiva podpora in pomagajo skoraj vsak teden. Fleksibilni delovni čas je odlična ugodnost za zaposlene, ki močno olajša življenje. Naloge lahko prenesete tudi na zunanjo podporo, na primer z najemom čistilnega servisa. Delegirajte in zaupajte drugim.

Skrbi zase. Vse se začne pri vašem dobrem počutju. Ko spite dovolj, jeste razmeroma zdravo in občasno telovadite, postavljate koščke za izboljšanje lastnega počutja. Sliši se očitno? Po mojih izkušnjah matere pogosto dajejo prednost svojim potrebam na zadnjem mestu. Dobro poskrbite zase, da boste lahko bolje upravljali svoje delo in boste doma boljši starš.

Zapomnite si vrstni red pomembnosti. Pomislite, kaj je najpomembnejše v vašem življenju in temu primerno razporedite svoj čas. Otroci hitro odrastejo. Po drugi strani pa bi morali biti sposobni uživati ​​v svojem delu. Delo je lahko vir za izboljšanje družinskega življenja in obratno.

Mame so prave vsakdanje junakinje in superzvezdnice. Vi ste najboljša mama za svoje otroke, ne glede na to, ali ste v službi ali doma. Na koncu bi rad omenil vrstico svojega najmlajšega in vsem mamam zaželel čudovit prihajajoči materinski dan!