Kako se naučiti programirati?

Že sama misel na učenje kodiranja je lahko zelo zastrašujoča. Besedna koda je po definiciji skrivnostna. Pomeni tehnično obliko komunikacije, ki jo morajo razumeti računalniki in ne ljudje.

Zakaj bi se moral naučiti kodirati?

Kot je navedeno zgoraj, je kodiranje razburljivo novo področje, ki ljudem, ki so se pripravljeni učiti, predstavlja svet priložnosti. Kljub temu, kar ste morda slišali, učenje kodiranja ni tako težko – še posebej, če ga primerjate z veščinami, ki so potrebne za pridobitev najbolj usposobljenih delovnih mest.

Povprečen človek se lahko nauči osnov kodiranja za začetnike dovolj hitro, da lahko v nekaj tednih začne pisati svoje preproste programe.

Nekaj ​​mesecev trdega dela vam bo omogočilo, da tekoče obvladate vsaj en programski jezik. Več kot nekaj mesecev trdo delati pri učenju kodiranja za začetnike, bi vam moralo dati vse veščine, ki jih potrebujete, da postanete poklicni koder.

Nekateri razlogi, zakaj bi se morali naučiti kodirati, vključujejo:

  • Kodiranje je zabavno! Predstavljajte si, da imate veščine, da lahko zgradite svoja spletna mesta iz nič, da lahko ustvarite odzivne mobilne igre in da lahko programirate pakete za analizo podatkov. Če se naučite kodirati, boste lahko naredili vse to in še več na zabaven in privlačen način!
  • Kodiranje vam bo dalo dragocene veščine. Učenje kodiranja za začetnike vam bo zagotovilo dovolj spretnosti in izkušenj za nadaljevanje kariere koderja ali programerja.
  • Učenje kodiranja bo zagotovilo varnost zaposlitve. Na enak način vam bo možnost, da nadaljujete kariero kot koder, zagotovila veliko varnost zaposlitve. Kodirniki in programerji so povpraševani po vsem sodobnem svetu, kar vodi do številnih delovnih mest na tem področju.

Kot lahko vidite, obstaja veliko razlogov, zakaj bi se morali začeti učiti kodiranja prav zdaj. Zaradi tega smo sestavili naslednji vodnik po korakih. Poglobite se in se zabavajte!